Select Windows Drachten - 5 tips bij het kopen van een voordeur

5 tips bij het kopen van een voordeur

Is de zomer voorbij? Gaan we écht de tijd weer tegemoet van wind, vallend blad en kou? Wie zal het zeggen… Tóch kunt u alvast voorsorteren op de koude dagen die uiteindelijk voor de deur staan.

 Onderhoudsarme voordeur

Voordat u het weet blaast de koude wind straks namelijk weer onder uw voordeur door en is uw woning niet meer warm te stoken. Wees voorbereid met een onderhoudsarme, isolerende, inbraakwerende kunststof voordeur. Waar let u op bij het kopen van een voordeur? Wij geven u 5 waardevolle tips bij de aanschaf van een onderhoudsarme voordeur.

5 tips bij het kopen van een voordeur

1) Vergelijk de eigenschappen van een kunststof voordeur met die van een houten voordeur

Kunststof is (in tegenstelling tot hout) nauwelijks gevoelig voor weersinvloeden. Hierdoor krimpt het materiaal niet en zet het bijna niet uit. U heeft dus altijd een perfect sluitende deur en voorkomt tocht, inbrekers en klemmende deuren.

2)  Let op de isolatiewaarde

Al onze kozijnen worden gemaakt op basis van Schüco profielen. Deze isoleren enorm goed waardoor uw voordeur tientallen jaren hermetisch sluit. In de winter houdt u de warmte binnen en de kou buiten. Vraag vooral ook even naar onze isolerende onderdorpel die ook de wind buiten houdt. ’s Zomers is isolatie ook van belang: de warmte krijgt geen kans via uw sterk isolerende voordeur naar binnen te dringen.

3)   Vraag naar de inbraakwerendheid

Wij versterken onze voordeuren in onze eigen fabriek rondom met staal. (Dat doen we met al onze kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien). We blogden er al eerder over dat er voor inbrekers geen doorkomen aan is. Bovendien zijn al onze deuren standaard voorzien van SKG*** beslag (Politie Keurmerk Veilig Wonen).

 4)   Kies de voordeur die bij u past

Uw voordeur is uw visitekaartje. Daarom stelt u bij Select Windows Drachten uw eigen voordeur samen. U kiest zelf de stijl, panelen en het (figuur)glas. Ook bieden we u keuze uit 150 kleuren en structuren, inclusief een levensechte houtnerf van LIGNA.

5)   Nooit meer schilderen

Houten deuren moet u om de paar jaar schilderen. Een kunststof voordeur vraagt weinig onderhoud;  af en toe om een vochtige doek en een beetje olie op de draaiende delen. That’s it.

Bezoek onze showroom in Drachten

Geeft u de voordeur dit jaar nog een lik verf of blijft u nog even doorgaan met een slecht sluitende deur? Of kiest u voor een kunststof voordeur die niet ‘werkt’ bij temperatuurwisselingen, altijd hermetisch sluit en sterk isoleert? Kom gerust langs in onze showroom aan de Bolder 52 in Drachten en bekijk vrijblijvend de vele mogelijkheden rondom voordeuren. Wij adviseren u graag en stellen een vrijblijvende offerte voor u op.

U bent van harte welkom in onze showroom!

Onze showroom is open van dinsdag t/m zaterdag. U bent van harte welkom om onze showroom te bekijken; zelf of samen met onze adviseur. U kunt ons ook bellen of mailen voor een advies op maat of maak gebruik van ons contactformulier.