Deuren, schuifpuien en kozijnen in Drachten - Select Windows Drachten (1)

Nooit meer schilderen en een veel lagere energierekening

Foppe de Haan uit Drachten hoeft zijn ramen, deuren en schuifpuien nooit meer te schilderen. Al het hout is vervangen door kunststof. “We hadden wat stukjes hout kunnen vervangen in de oude kozijnen, maar van het een kwam het ander. Nu zijn alle kozijnen in de hele woning van kunststof. Mijn vrouw en ik zijn er dolenthousiast over.”

“De buren hebben kunststof kozijnen uit de begintijd van kunststof. Inmiddels kan er zoveel meer. Heel wat mensen vragen ons of we houten of kunststof kozijnen hebben. Die houtuitstraling van onze kunststof kozijnen komt vooral door de rechte hoekverbinding, de houtnerf structuur en de slanke scharnieren,” weet Foppe. Alle kozijnen in de woning zijn nu voorzien van kunststof.

Zwarte kozijnen

De meeste kozijnen waren al zwart, dus dat heeft Foppe voor de hele woning aangehouden. De kunststof kozijnen, de voordeur, de achterdeur en de schuifpuien zijn exact dezelfde kleur als het voorportaaltje bij de voordeur en de dakrand, die nog van hout is. “We houden van zwart, ook voor de binnenzijde van de woning.”

Van vast raam met borstwering naar schuifpui

“Groot pluspunt is dat we het vaste raam met borstwering in de woonkamer vervangen hebben door een tweedelige schuifpui. We lopen nu zo de achtertuin in. Prettig, want we zijn buitenmensen. De bijkeuken had voorheen openslaande deuren, ook daar hebben we een schuifpui van gemaakt.”

Zonwerend glas geeft chique uitstraling

Het is volgens Foppe een verademing dat de oude uitvalramen nu allemaal draaikiepramen zijn geworden, met bijpassende insectenhorren. “Een gouden tip van Select Windows Drachten was om afscheid te nemen van de screens die voor alle ramen zaten en te kiezen voor zonwerend isolatieglas.” Dat zit nu in ramen, deuren en in de schuifpui van de bijkeuken.

Kunststof voordeur

Ook al kun je bij Select Windows Drachten een kunststof voordeur helemaal naar eigen smaak samenstellen, Foppe en zijn vrouw kozen er één uit een boekje. “Deze is qua uitstraling gelijk aan wat we hadden. Ook weer met een gietijzeren voorzetraam. Het is zo’n mooi geheel nu.”

Sterk isolerende ramen, deuren en schuifpuien

Behalve het onderhoudsarme karakter van kunststof kozijnen waar het Foppe vooral om te doen was, zijn kunststof kozijnen ook inbraakwerend en vooral sterk isolerend. “De afrekening van de energiemaatschappij moet nog komen, maar dit gaat leuk worden. We hebben al eens bericht gekregen dat de deelbetaling naar beneden bijgesteld gaat worden. Dat dacht ik al wel, want de tocht die we voorheen voelden als we op de bank zaten, is verleden tijd.”

Leuke ontvangst, eerlijk verhaal

Foppe is blij dat hij voor Select Windows Drachten koos. “We hebben ons vooraf goed georiënteerd. We hebben nog even overwogen naar Duitsland te rijden voor kozijnen, maar toen bleek dat er in Drachten ook een showroom is, hebben we daar een afspraak gemaakt voor een zaterdagmiddag. Na een leuke ontvangst, een eerlijk verhaal, waardevolle tips en een passende offerte, was de keuze snel gemaakt. We zijn weer helemaal verliefd op onze woning.”

Ook energiezuinig verbouwen met Select Windows Drachten?

Bezoek onze showroom aan de Bolder in Drachten en ontdek de mogelijkheden van kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien. Ook kunt u bij ons terecht voor dakkapellen, veranda’s, gevelbekleding en zonwering. Onze ervaren collega’s helpen u graag verder tijdens een persoonlijk adviesgesprek. Zet de eerste stap richting een energiezuinigere woning en vraag vandaag nog een offerte aan.

Bekijk ook alle foto’s van deze renovatie in Drachten.

U bent van harte welkom in onze showroom!

Onze showroom is open van dinsdag t/m zaterdag. U bent van harte welkom om onze showroom te bekijken; zelf of samen met onze adviseur. U kunt ons ook bellen of mailen voor een advies op maat of maak gebruik van ons contactformulier.