Zwarte kunststof kozijnen in Drachten - Select Windows Drachten

5 praktische tips voor een energiezuinige verbouwing

Als het gaat om verbouwen of renoveren, zijn er tal van redenen om deze stap te zetten. Misschien wilt u meer ruimte creëren, extra daglicht binnenhalen of uw buitenruimte naadloos integreren in uw woning. Ook is duurzaamheid steeds vaker een drijfveer, met als doel energie te besparen en vriendelijkheid voor het milieu.

In dit artikel delen we vijf praktische tips voor een energiezuinige verbouwing, die bijdragen aan een duurzamere levensstijl.

1. Bekijk waar u kunt verbeteren

Een energiezuinige verbouwing begint met het begrijpen van de huidige staat van uw woning. Elk huis heeft sinds 2015 een voorlopig energielabel ontvangen, dat aangeeft hoe energiezuinig uw woning is en suggesties doet voor energiebesparende maatregelen. Deze labels variëren van A tot G, waarbij A de meest energiezuinige klasse is. Uw energielabel vermeldt de status van isolatie, beglazing en verwarming. In het algemeen geldt:

  • Bouwjaar tot 1975: Weinig tot geen isolatie
  • Bouwjaar 1975 tot 1983: Matige spouwmuur- en dakisolatie
  • Bouwjaar 1983 tot 1992: Algemeen matige isolatie
  • Bouwjaar 1992 tot 2000: Goede isolatie
  • Bouwjaar vanaf 2000: Zeer goede isolatie

2. Isoleer om energieverlies te voorkomen

De eerste stap in energiebesparing is isoleren. Het merendeel van de Nederlandse woningen heeft nog steeds onvoldoende isolatie. Goede isolatie bespaart niet alleen energie, maar maakt uw huis ook comfortabeler. U kunt verschillende delen van uw huis isoleren, zoals de muren en vloeren, het dak en de ramen. Om warmteverlies door uw ramen te minimaliseren, kunt u kiezen voor isolerende kunststof kozijnen met energiezuinig isolatieglas of het Select Windows Energie Kozijn.

Drie voordelen van isoleren:

  • Isolatie vermindert energieverlies en verhoogt het comfort;
  • Hoogwaardige kunststof kozijnen met isolatieglas dragen bij aan een efficiënte energiehuishouding;
  • Uw woning wordt meer waard.

3. Belang van goede ventilatie

Nu u weet welke bijdrage isolatie levert aan een energiezuinige woning, is het goed om te kijken naar de ventilatie. Schone lucht en vochtafvoer zijn namelijk van groot belang om schimmels en allergieën te voorkomen. Mechanische ventilatiesystemen en strategisch geplaatste ramen, deuren en schuifpuien met ventilatiemogelijkheden dragen bij aan een continue luchtstroom en een gezond binnenklimaat.

Ventilatie kan op verschillende manieren worden gerealiseerd en is een standaardstap in ons duurzaam woonadvies voor een energiezuinige verbouwing. Overweeg bijvoorbeeld ventilatieroosters in kunststof ramen, luchten via klepramen of draaikiepramen, het installeren van ventilatieroosters in schuifpuien, of het gebruik van zogenaamd PADK beslag in draaikiepramen en kunststof parallelschuifpuien.

4. Onderzoek subsidiemogelijkheden

Verbouwen kan kostbaar zijn, maar er zijn vaak financiële steunmaatregelen beschikbaar. Informeer uzelf over landelijke en lokale subsidieregelingen voor duurzame renovaties. Daarnaast zijn er interessante leenmogelijkheden, zoals de energiebespaarlening, die duurzame investeringen betaalbaarder maken. Tijdens een adviesgesprek in onze showroom in Drachten vertellen onze experts u er graag alles over.

5. Win persoonlijk advies in

Wilt u alle energiebesparende voordelen uit uw unieke woning halen? Dan raden we u een persoonlijk adviesgesprek aan. Hierin bespreekt u uw wensen en begeleiden onze ervaren adviseurs u bij het maken van de beste keuze voor uw specifieke woonsituatie en wensen. Of het nu gaat om isolatieglas, ventilatiemogelijkheden of geschikte kozijnen, Select Windows Drachten biedt advies op maat om uw energiezuinige verbouwing tot een succes te maken.

Energiezuinig verbouwen met Select Windows Drachten

Deze vijf praktische tips voor een energiezuinige verbouwing maken het proces toegankelijk en rendabel. Bent u klaar om aan de slag te gaan met een energiezuinige verbouwing? Bezoek onze showroom aan de Bolder in Drachten en ontdek de mogelijkheden van kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien. Ook kunt u bij ons terecht voor dakkapellen, veranda’s, gevelbekleding en zonwering.

Onze ervaren collega’s helpen u graag verder tijdens een persoonlijk adviesgesprek. Zet de eerste stap richting een energiezuinigere woning en vraag vandaag nog een offerte aan.

U bent van harte welkom in onze showroom!

Onze showroom is open van dinsdag t/m zaterdag. U bent van harte welkom om onze showroom te bekijken; zelf of samen met onze adviseur. U kunt ons ook bellen of mailen voor een advies op maat of maak gebruik van ons contactformulier.