Select Windows Drachten - kunststof kozijnen - glazen vouwwand zorgt voor prachtig uitzicht

Glazen vouwwand van 9 meter breed zorgt voor prachtig uitzicht over Fries landschap

De familie Jongbloed woont in een energie-neutrale Friese boerderijwoning uit 1928. Dat komt mede door de 45 zonnepanelen en de 2 isolerende vouwwanden. Deze Solarlux vouwwanden zorgen in deze woning in Oudehorne behalve voor heel veel licht ook voor een schitterend uitzicht.

Glazen vouwwand van 9 meter in woonkamer

Vanuit de gezellig ingerichte woonkamer kijkt de familie onder de veranda door over het weiland naar het bos dat achter de woning ligt. Doordat de betonvloer van de living doorgetrokken is naar de verandavloer en de dorpel slechts 14 millimeter ‘hoog’ is, lijkt het of de woonkamer doorloopt naar buiten. Zelfs in gesloten toestand van de glazen vouwwand ontstaat een ruimtelijk beeld. Met gemak is van de woning en de veranda één te maken, maar desgewenst is de woonkamer ook net zo gemakkelijk af te sluiten.

Zonwerende screens

Niets houdt de familie Jongbloed tegen om de vouwwand (deels) open te zetten. Om te voorkomen dat er insecten naar binnen vliegen, is gekozen voor een hor. Terwijl de vouwwand naar buiten vouwt, zit de hor aan de binnenzijde. Ideaal! Op warme, winderige of juist koelere dagen, gaan de zonwerende wind screens van Suncircle naar beneden zodat de familie het hele jaar door behaaglijk onder de veranda kan zitten. De glazen vouwwand geeft gemak, comfort en dus meer woongenot!

Als de antracietkleurige op maat gemaakte 9 meter brede glazen vouwwand volledig opengevouwen is, blijft er niet meer over dan een smal pakketje van 40 centimeter aan de ene kant en 50 aan de andere kant.

Vrij zicht naar buiten vanuit slaapkamer

Een verdieping hoger bevindt zich de slaapkamer. Ook daar is gekozen voor een antracietkleurige glazen vouwwand. “We hebben het bed zo gezet dat we direct naar buiten kunnen kijken. Het is net of we onder de blote sterrenhemel slapen.”
Gordijnen om privacy te creëren hangen er voor het idee, want er is in geen velden of wegen een andere woning te bekennen aan de achterzijde van deze woning. Robert en zijn vrouw Lenneke kijken 500 meter in het niets. “We zien regelmatig reeën door de tuin rennen.”

Isolerende harmonicadeuren

“Beide sets harmonicadeuren zaten er dankzij de professionele monteurs van Select Windows Drachten binnen twee dagen in,” herinnert Robert zich. Ondanks dat de deuren zwaar zijn, geniet hij van het bedieningsgemak. “Het isolatieglas van de vouwwanden is drie centimeter dik en toch voel ik dat gewicht niet als ik de vouwwand open of sluit. Het geheel loopt soepel over de rails waardoor ook Lenneke de deuren met één pinkbeweging open en dicht kan schuiven.” Robert besluit tevreden: “Onze bijna 100 jaar oude woning is beter geïsoleerd dan een nieuwsbouwhuis.

Meer weten over een glazen vouwwand in uw woning?

Bezoek onze showroom in Drachten of neem contact met ons op voor meer informatie en advies en laat u overtuigen van de mogelijkheden en voordelen van een vouwwand in uw woning! Wij stellen graag een woonadvies op maat inclusief vrijblijvende offerte voor u op.

U bent van harte welkom in onze showroom!

Onze showroom is open van dinsdag t/m zaterdag. U bent van harte welkom om onze showroom te bekijken; zelf of samen met onze adviseur. U kunt ons ook bellen of mailen voor een advies op maat of maak gebruik van ons contactformulier.