Select Windows Drachten - Isolatieglas - energie kozijn -

Heeft u een vergunning nodig voor kunststof kozijnen?

Na lang wikken en wegen, gaat u dan toch verbouwen. Dat wilt u natuurlijk vooral duurzaam doen. Een slimme keuze dus om de oude kozijnen te vervangen door isolerende kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien met het juiste isolatieglas.

U kiest zelf de stijl, kleur, structuur, glassoort en detaillering. Mensen die gaan verbouwen denken vaak overal goed over na en tegenwoordig krijgen we ook vaker de vraag: ‘Heb ik een vergunning nodig voor kunststof kozijnen?’

Zonder problemen van houten naar kunststof kozijnen

Goede vraag. Meestal kunt u vergunningsvrij aan de slag als u van houten kozijnen overstapt naar kunststof kozijnen. Het vervangen van kozijnen valt namelijk onder ‘gewoon’ onderhoud. Tenzij u écht iets heel afwijkends kiest wat niet past bij het straatbeeld kán u te maken krijgen met een omgevingsvergunning. U kunt dit checken op Vergunningscheck.

Kunststof kozijnen die exact op hout lijken

Als u dus niet te gek doet, heeft u geen vergunning nodig. Wij kunnen onze kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien namelijk exact afstemmen op de stijl van uw woning. U ziet mede dankzij onze houtnerf structuur en rechte hoekverbinding (Hollandse Hoek®) amper het verschil met echt hout. Ook de keuze uit 150 kleuren en structuren dragen eraan bij dat wij nostalgische ramen of monumentale tuindeuren maken die sterk lijken op het origineel. Let wel dat gemeentes strenger zijn als het gaat om een monumentaal pand of een pand dat valt onze een beschermd stads- of dorpstoezicht. Maar ook dan denken wij mee over passende oplossingen.

Dakkapel met kunststof kozijnen

Kiest u voor een dakkapel om extra licht en ruimte te creëren, dan hoeft u voor de kozijnen geen vergunning aan te vragen. In sommige gevallen wél voor de dakkapel. Zeker als deze een straataanzicht heeft. Check of een vergunning in uw geval verplicht is en vraag -wanneer nodig- direct online een vergunning aan bij Het Omgevingsloket.

Bezoek onze showroom in Drachten

Woont u in de buurt van Drachten, Dokkum, Gorredijk, Heerenveen of Oosterwolde en bent u benieuwd naar de mogelijkheden van kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of bezoek onze showroom aan de Bolder 52 in Drachten. Bent u enkel benieuwd naar de prijzen van isolerende kozijnen? Ook dan bent u van harte welkom.

U bent van harte welkom in onze showroom!

Wij werken op zaterdag graag op afspraak (i.v.m. drukte) zodat u voldoende tijd heeft om onze showroom te bekijken samen met onze adviseur. Bel of mail ons voor een afspraak, advies op maat of maak gebruik van ons contactformulier.