Kunststof kozijnen

Onderhoudsarme kunststof kozijnen zijn hip. De voordelen ten opzichte van de traditionele houten kozijnen voor ramen, deuren en schuifpuien zijn gigantisch.

Aanwinst voor iedere woning

Dankzij de verschillende innovaties van onze moderne Nederlandse fabriek hebben onze kozijnen de uitstraling van hout, maar het gemak (nooit meer schilderen) en comfort (isolatie) van kunststof. Hiermee zijn ze een aanwinst voor iedere woning.

Kozijnen op basis van Schüco profielen

Alle kozijnen worden in onze eigen fabriek om maat gemaakt op basis van Schüco profielen. Dankzij de rechte hoekverbinding (Hollandse Hoek®) en de vlammende houtnerfstructuur van LIGNA ziet u met het blote oog niet dat het om onderhoudsarm, isolerend en inbraakwerend kunststof gaat in plaats van om hout.

Varianten onderhoudsarme kozijnen

Iedere woning is anders en geen woonwens gelijk. Daarom heeft u de keuze uit 150 kleuren. Ook maakt u zelf een keuze uit de verschillende stijlen kozijnen. Stuk voor stuk sterk isolerend. In de bredere profielen kan dikker isolatieglas (voor een nóg betere isolatie).

 • Hollands Accent (ook wel het Neusje genoemd, 112 mm diep)
 • Holland Blok (120 mm diep in 6 graden)
 • Hollands Facet (120 mm diep in 15 graden)

Kozijn van de toekomst – het Energie kozijn

Wie de verduurzaming van de woning écht serieus aan wil pakken, kiest voor ons Energie Kozijn. Simpelweg omdat u niet beter kunt krijgen. Dit is het best isolerende onderhoudsarme kozijn  gebaseerd op het 120 mm diepe profiel van Hollands Blok of Hollands Facet,  gecombineerd met triple isolatieglas.
Het Select Windows Energie Kozijn isoleert maar liefst 40% beter dan de huidige generatie kunststof kozijnen (hierbij gaan we uit van Schüco CT70: Hollands Accent met HR++ glas).

VKG gecertificeerd

Zowel de monteurs als de kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien voldoen aan de strengste eisen van het VKG. Zo weet u zeker dat u kwaliteit koopt met de bijbehorende service en garantie.

De voordelen van kunststof kozijnen

 • isolerend (zowel tegen geluid als kou/warmte, etc.);
 • onderhoudsarm (nooit meer schilderen);
 • inbraakwerend (standaard inbraakwerend beslag);
 • uitstraling van hout (houtnerf structuur, verdiepte profielen en rechthoek verbinding);
 • duurzaam (gaat lang mee en is recyclebaar);
 • voorzien van VKG Keurmerk;
 • 15 jaar garantie op onderhoudsarme kozijnen, de kleur en de structuur;
 • 10 jaar garantie op de montage.

Meer weten over onderhoudsarme kozijnen

Woont in de buurt van Leeuwarden, Burgum, Beetsterzwaag, Bakkeveen, Surhuisterveen of Drachten en wilt u meer weten over de voordelen of de kosten van onderhoudsarme kozijnen? Neem dan contact met ons op of bezoek de showroom van Select Windows Drachten aan de Bolder 52. We komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bekijken en u te inspireren en adviseren over úw woonsituatie.

Hoe worden de kunststof kozijnen bij Select Windows geproduceerd?

Hoe worden kunststof kozijnen gekleurd?

U bent van harte welkom in onze showroom!

Wij werken op zaterdag graag op afspraak (i.v.m. drukte) zodat u voldoende tijd heeft om onze showroom te bekijken samen met onze adviseur. Bel of mail ons voor een afspraak, advies op maat of maak gebruik van ons contactformulier.