Vaste ramen voor lichtinval

Er zijn tal van ramen: draaikiepramen -, verhuisramen, klepramen en valramen. Ze kunnen allemaal open, maar niet álle ramen hebben een bewegend deel. Een raam dat niet open kan, noemen wij een vast raam.

Een vast raam zien we vaak naast en/of boven een voordeur, achterdeur, schuifpui of openslaande deuren. Het dient er puur voor om licht binnen te laten, vandaar de naam zijlicht en bovenlicht. We zien vaste ramen vaak als ‘Melkmeisje’: ramen aan één of beide zijden van een voor- of achterdeur met borstwering zodat het raam niet doorloopt tot aan de grond. Het lijkt op een melkmeisje met één of twee emmers melk aan een juk. Maar ook in andere vertrekken van de woning komen we vaste ramen tegen; in woonkamer, slaapkamers of keuken.

Isolerend, onderhoudsarm en inbraakwerend raam

Onze op maat gemaakt vaste ramen zijn allemaal sterk isolerend, onderhoudsarm en inbraakwerend. Je kunt ze net als de bijbehorende kunststof kozijnen bestellen in de kleur en structuur die je mooi vindt in combinatie met het gewenste isolatieglas. Al dan niet met een exact passende raamhor of raamdecoratie (desnoods tússen het isolatieglas).

Isoleren en ventileren

Omdat een vast raam niet open kan, is het van belang dat je aandacht besteed aan ventilatie. Vaak plaatsen we ventilatieroosters boven deze sterk isolerende kozijnen zodat je toch voldoende mogelijkheden hebt om vervuilde lucht te laten verdwijnen en schone lucht binnen te halen.

Voordelen vaste ramen

  • op maat gemaakt in de eigen moderne Select Windows fabriek;
  • hout look-a-like;
  • rechte hoekverbinding (Hollandse Hoek®);
  • verkrijgbaar in 150 kleuren en structuren (mat, metallic en houtnerf);
  • mogelijkheden voor horren, ventilatieroosters en raamdecoratie;
  • isolerend, inbraakwerend en onderhoudsarm;
  • 15 jaar garantie op de kunststof ramen, de kleur en de montage;
  • VKG gecertificeerd.

Bezoek onze showroom in Drachten

Woon je in de buurt van Marum, Bakkeveen, Gorredijk, Akkrum, Burgum of Kootstertille en wil je meer weten over onze vaste ramen of ben je gewoon benieuwd naar de prijzen van kunststof kozijnen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of bezoek de showroom aan de Bolder 52 in Drachten. We laten je ook graag de mogelijkheden zien onze draaikiepramen, optische schuiframen en klepramen.

U bent van harte welkom in onze showroom!

Wij werken op zaterdag graag op afspraak (i.v.m. drukte) zodat u voldoende tijd heeft om onze showroom te bekijken samen met onze adviseur. Bel of mail ons voor een afspraak, advies op maat of maak gebruik van ons contactformulier.