Select Windows Drachten - zwarte kozijnen - schuifpui- energie kozijn - triple glas

Triple glas: hét isolatieglas voor wooncomfort

Wie renoveert of bouwt, heeft een hoop om rekening mee te houden. Isoleren is daar een belangrijk onderdeel van. Deze duurzame investering in het begin van uw (ver)bouwproject is zeer effectief op de lange termijn. Van lagere energierekeningen, een energiezuinig en behaaglijk warm huis worden we allemaal blij. Beter voor het milieu en uw portemonnee.

Glasisolatie is naast de isolatie van wanden en vloeren één van de belangrijkste energie-efficiënte oplossingen die u kunt toepassen. HR ++ is een isolerend ruit met dubbele beglazing. Ook bij Select Windows Drachten is dit type glas niet meer weg te denken. Sterker nog, al onze kozijnen worden standaard geleverd met HR++ isolatieglas. Voor de huiseigenaar die net een beetje extra wooncomfort, thermische isolatie zoekt of streeft naar energieneutraal wonen, is er triple glas.

Triple glas heeft de toekomst

Energie-efficiënt, geluiddempend en warmte-isolerend. Dat zijn slechts een paar van de voordelen van isolatieglas. Daarnaast worden investeringen in uw isolatie gestimuleerd met subsidies.  De vergoeding voor triple isolatieglas is zelfs hoger dan voor HR++ glas. U zou kunnen stellen: hoe beter u isoleert, hoe meer voordeel u eruit haalt.

In verouderde woningen is vaak de eerste maatregel: het energielabel omhoog brengen met nieuwe ramen. IJssterren op het raam hebben misschien iets nostalgisch, maar er gaat niets boven de comfort van warmte. Voor menig woonruimte is HR++glas isolerend genoeg. Maar stel: u wilt verwarmen met energiebesparende alternatieven zoals Lage Temperatuur Verwarming (LVT) of vloerverwarming? Dan kunt u in plaats van HR++ glas kiezen voor de ramen van de toekomst: triple glas.

Hoe werkt triple glas?

Benieuwd hoe triple glas zorgt voor extra warmte en betere thermische isolatie dan bij dubbele beglazing? Dat komt door de dubbele luchtspouw. De luchtspouw is de ruimte die open is tussen de verschillende lagen glas. Triple glas bestaat uit, de naam zegt het al, drie lagen glas. De extra glaslaag en isolerende ruimtes aan beide kanten, minimaliseren warmteverlies. Dit zorgt ervoor dat uw huis warm blijft in de winter en dat de koelte binnen blijft in de zomer. En dit werkt door de dubbele thermische isolatie beter dan bij een enkele luchtspouw. Goed om te weten: in het Select Windows Energie Kozijn zit standaard triple glas.

De voordelen op een rij:

  • Triple glas isoleert 30% beter dan HR++ isolatieglas.
  • Heeft extra geluiddempende voordelen, want het isolerend ook beter tegen geluid en geluidsoverlast.
  • Koelt minder af bij extreme weersveranderingen dan dubbelglas, hierdoor is er minder koudeval langs de ramen.
  • U kunt met triple glas kiezen voor verschillende manieren van energie-efficiënt verwarmen. Denk aan Lage Temperatuur Verwarming of enkel met vloerverwarming verwarmen.
  • Er is ISDE-subsidie verkrijgbaar voor triple glas, de vergoeding is per m² hoger dan voor HR++ isolatieglas.

Isolatieglas conform uw woonwensen

Past triple glas in ieder huishouden? Of isolatieglas voor u een waardevolle toevoeging is, hangt onder andere af van uw woonruimte. De ruimte, de plaatsing van de ramen en de temperatuur in en rondom uw woning zijn daarin bepalend.

Allereerst: is er genoeg ruimte om het kozijn te plaatsen waar het isolatieglas in past? Voor HR+++ glas is namelijk een dieper kozijn nodig dan voor HR++ glas. Bovendien  leveren wij glas altijd in combinatie met een kozijn.

Ook externe omstandigheden spelen een rol in de keuze. Heeft u in uw omgeving veel last van wisselende weersomstandigheden? Dan kan het zorgen voor stabiliteit in temperatuur. Valt zomers de volle zon op uw ramen, dan zorgt triple glas ervoor dat de koelte in uw huis beter behouden blijft.

Kiest u ook voor toekomstbestendig isolatieglas?

Bij Select Windows Drachten kijken we naar uw situatie en welk type kozijn en glas het best bij uw woonwensen past.  Het advies dat wij bij Select Windows geven is persoonlijk. We houden rekening met de specifieke kenmerken van uw woning, uw individuele duurzaamheidswensen en zelfs met de lichtval bij het te plaatsen raam. Wij geloven in een aanpak op maat omdat iedere woning en huiseigenaar uniek is als het gaat om isolatie en energie-efficiëntie.

Zoekt u naar effectieve oplossingen om uw woning energiezuiniger te maken? En wilt u uw wooncomfort verhogen? Bekijk de mogelijkheden van isolatieglas voor uw woonsituatie en maak een afspraak in onze showroom in Drachten.

U bent van harte welkom in onze showroom!

Onze showroom is open van dinsdag t/m zaterdag. U bent van harte welkom om onze showroom te bekijken; zelf of samen met onze adviseur. U kunt ons ook bellen of mailen voor een advies op maat of maak gebruik van ons contactformulier.