Select Windows Drachten - draaikiepraam met 4 ventilatiestanden - ventileren met isolerende kunststof kozijnen

Goed ventileren met isolerende kunststof kozijnen

Veel mensen kiezen voor kunststof kozijnen, ramen, deuren of een schuifpui. Logisch want ze lijken exact op hout, maar zonder de periodieke schilderbeurt. U kiest tegenwoordig zelf de kleur/structuur die u wenst. Ideaal toch?

Jazeker, maar let op: behalve onderhoudsarm zijn kunststof kozijnen ook enorm isolerend. Dit is goed voor het milieu én uw portemonnee, zult u misschien denken. Klopt, maar als u een goed geïsoleerde woning niet op de juiste manier ventileert, ademt u steeds uw eigen koolstofdioxide in. Allergieën worden verergerd en ook andere gezondheidsklachten liggen op de loer. Het is dus zaak om goed te ventileren met isolerende kunststof kozijnen.

Isoleren betekent ook ventileren

Nu kunt u denken: laat maar een paar oude versleten houten ramen of deuren zitten. Dan dienen die wel voor ventilatie. Maar vergeet niet dat ook deze lucht niet al te gezond is en daarbij: tocht komt uw woongenot natuurlijk niet ten goede. Wij zeggen dus: Waar u isoleert, moet u ook ventileren.

Condens veroorzaakt schimmel op uw ramen

Ventileren is broodnodig omdat anders al het vocht in de woning blijft hangen. U krijgt dan condens aan de binnenzijde van de ramen. Het duurt niet lang voordat schimmel ontstaat. Een gezin van vier personen is al goed voor een liter of 20 vocht per dag. Als u dit vocht niet verdrijft, is dit slecht voor uw gezondheid. Let op: condens aan de buitenzijde van uw woning is juist goed. Dit geeft aan dat uw isolatieglas goed werkt.

Draaikiepraam met ventilatiestanden

Om binnen een gezond klimaat te behouden, is het de kunst om constante luchtcirculatie te creëren. Hierdoor worden warmte, stank en stofdeeltjes snel afgevoerd. Ventilatieroosters boven uw vaste ramen zijn ideaal, maar kijk vooral naar onze draaikiepramen die standaard vier ventilatiestanden hebben of kies voor het zogenaamde PADK beslag; een ventilatiestand van 6 mm. rondom. Het raam komt in z’n geheel een stukje van 6mm naar binnen, waardoor er rondom ventilatieruimte ontstaat. Geheel volgens de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Ventileren kost wel wat energie omdat de koude lucht die binnenkomt, moet worden opgewarmd. Maar het is geen verspilling. De schone lucht is hard nodig voor uw gezondheid.

Bezoek de showroom in Drachten

Wilt u meer weten over isoleren met kunststof kozijnen en de ventilatie opties? Neem dan contact met ons op of bezoek vrijblijvend onze showroom aan de Bolder 52 in Drachten.

U bent van harte welkom in onze showroom!

Onze showroom is open van dinsdag t/m zaterdag. U bent van harte welkom om onze showroom te bekijken; zelf of samen met onze adviseur. U kunt ons ook bellen of mailen voor een advies op maat of maak gebruik van ons contactformulier.